Konservuoti produktai
Konservuotoms braškėms ir konservuotam obuolių padažui nustatyti privalomieji kokybės reikalavimai, kurie patvirtinti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. gegužės 8 d. įsakymu Nr. 174 „Dėl Privalomųjų konservuotų braškių ir privalomųjų konservuoto obuolių padažo kokybės reikalavimų patvirtinimo“.
Yra keletas ir konservuotų daržovių rūšių, kurioms Lietuvoje taikomi specialieji privalomieji reikalavimai. Tai konservuoti agurkai, konservuotos morkos ir konservuoti kultūriniai grybai.
Šių konservuotų daržovių sudėties, kokybės ir ženklinimo reikalavimai yra nustatyti žemės ūkio ministro 2002 m. lapkričio 11 d. įsakyme Nr. 436 „Dėl Privalomųjų konservuotų agurkų, konservuotų morkų ir konservuotų kultūrinių grybų kokybės reikalavimų patvirtinimo“.
Atnaujinimo data: 2024-02-23