Uogos ir sūriai Lietuvos ūkiuose

Kaip auginamos gervuogės, šilauogės, svarainiai, putinai, šermukšniai, juodieji ir raudonieji serbentai, avietės, braškės ar kiti retesni uoginiai augalai? Kaip iš jų gaminamos uogienės, džemai, tyrės, sultys, sirupai, džiovinti produktai, traškučiai, saldainiukai ir kt.? Kiek pieno duoda 1 tūkst. melžiamų ožkų ir avių ir kaip iš jo gaminami kietieji, puskiečiai sūriai, varškės su pipirais, baltuoju pelėsiu, pelenais ar jogurtas?

 Visa tai ir dar daugiau buvo galima pamatyti Genovaitės Sakalauskienės (Ukmergės r. sav., Deltuvos sen.) ir Giedriaus Prakapavičiaus (Molėtų r. sav., Inturkės sen.) ūkiuose.

Įrašų
puslapyje
1 2 Pirmyn