Kokių higienos reikalavimų privalu laikytis maisto ir kitų prekių atsiėmimo punktuose?

Atsiėmimo punktuose yra būtina laikytis šių reikalavimų:

  • organizuoti lankytojų srautus, atsižvelgiant į atsiėmimo punkto plotą ir siekiant išvengti grūsčių;
  • prie įėjimo pateikti informaciją lankytojams apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas ir kt.);
  • sudaryti galimybę tinkamai lankytojų rankų higienai;
  • laikytis saugaus ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo (eilėse tarp lankytojų, tarp dirbančių atsiėmimo punkto darbuotojų);
  • užtikrinti, kad dažnai liečiami paviršiai atsiėmimo punkto patalpose (durų rankenos, prekių laikymo lentynos, dėžės, stelažai ir kt.) ir prekėms transportuoti skirtos priemonės būtų dezinfekuojamos dažniau nei įprastai (bent 2 kartus per dieną), taip pat užtikrinti tinkamą aplinkos valymą ir dezinfekciją (http://sam.lrv.lt/uploads/sam/documents/files/KORONA/rekomendacijos%20del%20aplinkos%20valymo.pdf);
  • rekomenduojama atsiskaitymus vykdyti elektroninėmis priemonėmis.
Paskutinė atnaujinimo data: 2020-04-21