Ką būtina žinoti prekiaujant ir organizuojant prekybą turgavietėse ir kitose viešosios prekybos vietose?

Turgavietėse ir kitose viešosiose prekybos vietose prekyba leidžiama, tačiau prekiautojai privalo užtikrinti būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas. Primename, kad visi maisto produktais prekiaujantys ūkio subjektai taip pat privalo vadovautis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. spalio 15 d. įsakymo Nr. B1-527 „Dėl Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymo Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2019 m. rugsėjo 4 d. įsakymo Nr. B1-649 „Dėl Mažais kiekiais gaminamo ir tiekiamo galutiniams vartotojams maisto tvarkymo reikalavimų patvirtinimo“ nuostatomis.

Taip pat primename, kad į patalpas, kuriose vykdoma prekyba, turi būti įrengtas atskiras tiesioginis įėjimas iš lauko , o lankytojų srautas turi būti ribojamas užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kv. m prekybos plotą vienam pirkėjui arba vienu metu aptarnaujant ne daugiau kaip vieną pirkėją.

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-04-30