Patvirtinti privalomieji konservuotų kaulavaisių ir konservuotų pomidorų produktų kokybės reikalavimai

Data

2001 12 19

Įvertinimas
0

    
 ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA

Viešųjų ryšių skyrius

Tel.: 391 -  017,  Fax.: 391 - 015;
http//www.old.zum.lt; el.paštas: ausra@zum.lt

Informacija 2001 m. gruodžio 19d.

PATVIRTINTI PRIVALOMIEJI KONSERVUOTŲ KAULAVAISIŲ IR KONSERVUOTŲ POMIDORŲ PRODUKTŲ KOKYBĖS REIKALAVIMAI

Žemės ūkio ministras Jeronimas Kraujelis įsakymu (2001 12 18, Nr. 450) patvirtino konservuotų kaulavaisių ir konservuotų pomidorų produktų privalomuosius kokybės reikalavimus. Šie patvirtinti privalomieji kokybės reikalavimai įsigalios nuo 2002 m. liepos 1 d.

Kaip paaiškino Žemės ūkio ministerijos Žemės ūkio ir maisto departamento Kokybės skyriaus vyriausiasis specialistas Nerijus Raudonis, įsakymu patvirtinti privalomieji konservuotų pomidorų produktų kokybės reikalavimai nustato privalomuosius kokybės reikalavimus į Lietuvos rinką tiekiamiems konservuotiems pomidorų produktams, pagamintiems Lietuvoje arba importuotiems į Lietuvą. Reikalavimai taikomi konservuotiems pomidorų produktams: greitai užšaldytiems pomidorams, konservuotiems pomidorams, pomidorų koncentratams (pomidorų tyrei, pomidorų pulpai, pomidorų pastai), pomidorų sultims, koncentruotoms pomidorų sultims.

Įsakymu patvirtinti privalomieji konservuotų kaulavaisių kokybės reikalavimai nustato privalomuosius kokybės reikalavimus į Lietuvos rinką tiekiamiems konservuotiems kaulavaisiams (kompotams), pagamintiems Lietuvoje arba importuotiems į Lietuvą. Šie reikalavimai taikomi konservuotiems kaulavaisiams, pagamintiems tiktai iš Prunus rūšių kaulavaisių: konservuotiems persikams, konservuotiems abrikosams, konservuotoms slyvoms, konservuotoms vyšnioms.

Šie reikalavimai nėra taikomi konservuotiems kaulavaisiams, kurie skiriami perdirbimui.

Įsakymu taip pat apibrėžiamos pagrindinės sąvokos, pateikiami žaliavai keliami reikalavimai, konservuotų kaulavaisių ir konservuotų pomidorų produktų pagrindinė sudėtis, konservuotų kaulavaisių ir konservuotų pomidorų produktams keliami pagrindiniai kokybės bei higienos reikalavimai, konservuotų kaulavaisių ir konservuotų pomidorų ženklinimas ir mėginių ėmimo ir tyrimo metodai.

Privalomieji konservuotų kaulavaisių ir konservuotų pomidorų produktų kokybės reikalavimai parengti remiantis Europos Komisijos reglamentais ir kitais atitinkamais teisės aktais.

Parengė Aušra RAMOŠKAITĖ

Cituojant pranešimus, šaltinį prašome nurodyti.
Pranešimai siunčiami kompiuteriu. Jeigu kiltų neaiškumų, prašome informuoti.