Pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagaminti produktai

Jeigu pasirinkote produktą, pažymėtą šiuo ženklu, galite būti tikri, kad produkto gamybos procesas yra patikrintas sertifikavimo institucijos. Tik sertifikuoti gaminiai gali būti ženklinami šiuo ženklu.

Pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagaminti produktai – tai tik lietuviški produktai, kurie pasižymi savo natūralumu, maistingumu bei aplinkos tausojimo aspektais. Šių produktų gamybos procese ribojamas mineralinių trąšų, pesticidų, vaistų naudojimo kiekis, dažnumas ir laikas. Auginant augalus naudojamas tik minimalus trąšų kiekis, būtinas pilnavertei vegetacijai, apskaičiuotas pagal dirvos tyrimo rezultatus bei maisto medžiagų balansus. Perdirbant tokius produktus nenaudojami sintetiniai maisto priedai (konservantai, saldikliai, aromato ir skonio stiprikliai, dažikliai). Šie produktai yra šviežesni, nes pateikiami vartotojui per trumpesnį nei įprasta tos kategorijos produktams laikotarpį. Taikomi ekstensyvūs auginimo, gamybos bei maistingumą išsaugojantys perdirbimo būdai, todėl produktai pasižymi išskirtiniu skoniu, kvapu, išvaizda ir konsistencija. Jų sudėtyje yra didesnis biologiškai vertingų medžiagų kiekis, sumažinta energinė vertė, nenaudingų organizmui riebalų, sočiųjų riebalinių rūgščių, druskos, cukraus kiekis. Juos gaminant naudojami geriausi prieinami gamybos būdai, aplinką saugojančios technologijos.