Lietuviški maisto gaminiai užkariauja japonų širdis

Data

2019 03 08

Įvertinimas
2
titul.jpg

Penktadienį Tokijuje žemės ūkio ministras Giedrius Surplys susitiko su Japonijos žemės ūkio, žuvininkystės ir miškų viceministru Susumu Hamamura ir su Premjero kabineto ministru Mitsuhiro Miyakoshi, atsakingu už vartotojų teises ir maisto saugą. Susitikimų metu ministras pasidalijo vizito Gifu bei parodos „Foodex Japan“ įspūdžiais, taip pat aptarė EPA susitarimo naudą bei tolesnį Japonijos ir Lietuvos bendradarbiavimą.

„Šie susitikimai svarbūs tiek mums, tiek mūsų valstybių santykiams. Džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas tampa vis intensyvesnis. Esu tikras, kad EPA sutartis atvers Lietuvos gamintojams daugiau kelių į Japonijos parduotuves ir žmonių širdis. Mūsų medus – pirmoji šios sutarties kregždė, jau šį mėnesį pasieks Japoniją“, - po susitikimų kalbėjo žemės ūkio ministras G. Surplys.

Lietuva labai vertina ES ir Japonijos ekonominės partnerystės susitarimą. Nuo vasario 1 d. įsigaliojus ES ir Japonijos laisvos prekybos sutarčiai, turėtų išaugti lietuviškų prekių eksportas į Japonijos rinką – bus panaikinta 91 proc. importo muitų, įskaitant visas pramonines prekes.

Baigdamas oficialius vizitus Tokijuje ministras pakvietė viceministrą ir ministrą į kitąmet Lietuvoje vyksiančią parodą „AgroBalt“, kad Japonijos atstovai patys įsitikintų, kokį milžinišką potencialą turi kokybiški lietuviški produktai.

„Šio vizito Japonijoje metu sutikau daug jūsų šalies piliečių, buvusių Lietuvoje, ragavusių mūsų maisto ir įsimylėjusių Lietuvą. Tikimės, kad mūsų bendradarbiavimui stiprėjant augs ir abiejų šalių draugystė, kuri šiuo metu yra puikiame kelyje“, - teigia ministras.